Ledusskapī trīs svaigas vistas filejas, bet apnikuši visi mūsu ierastie veidi, kā tās pagatavot...
Stundu stāvu domādama un tad - IR! Sacepums - pīrāgs ar kartupeļiem, vistas fileju un spinātiem.
Darīju tā:
Nelielā daudzumā sviesta apcepu spinātu lapas. Atliku malā.
Tad vistas filejas sagriezu strēmelēs un viegli apcepu, tik tā lai nav jēla, bet tomēr sulīga. Garšvielas - sāls, pipari un timiāns...
Nomizoju 6-8 kartupeļus - atkarīgs no izmēra, griezu plānās šķēlēs un pusi kārtoju apaļā cepamtrauka dibenā.
Tad pieliku spinātus pie vistas, nedaudz sajaucu un kārtoju uz kartupeļiem.
Pārbēru ar rīvētu Gouda sieru.
Ņēmu bļodu - sakūlu 2 olas ar pienu un 2 ē.k. pesto. Pārlēju gatavo kārtojumu ar 2/3 iegūtā olu kulteņa.
Rozetē skaisti kārtoju atlikušo pusi kartupeļu šķēlīšu, pārkaisīju ar sieru un pārlēju ar atlikušo olu kulteni.
Cepeškrāsnī uz 180°C, cepu aptuveni 1h līdz kartupeļi viegli pārkniebjami.
Ļoti gardas vakariņas un otrā dienā pusdienas, jo pīrāgs bija tik sātīgs, ka visi 5 knapi pusē tikām...
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru