Vakar pēc 2 dienu viesošanās Tartu atgriezāmies mājās zinot, ka maizes nav, piens ir 1/2l. Nu principā - LEDUSSKAPIS TUKŠS! Līdz veikalam nogurušās kājas vairs nenesa....
Šorīt pamodos un negribīgi slīdēju uz virtuves pusi, apzinoties reālo situāciju, kas patiesībā izrādījās daudz priecīgāka nekā tā, kas iespiedusies manā atmiņā.
Un tā tapa pirmais - brokastu ēdiens!
Pašu dārza salāti + rukola,
1 tomāts,
1/2 avokado,
3 šķēles žāvēta gaļa ko apcepām
un bišķiņš konservētas kukurūzas.
Mērcīte no citronu sulas,
2 t.k. cukura ,
1 t.k. olīveļļas,
dillēm
+ mango/tomātu čatnijs 2 t.k.
Visu skaisti izkārtojām uz šķīvja, mērcīti pārlējām.... Un kas var būt labāks par šo!?
Pusdienas/Vakariņas - Laša zupa!
Parasti cenšos izvēlēties svaigus produktus gatavošanai, bet šodien galveno lomu nospēlēja saldētie laša atgriezumi (galva, astes daļa un vidus asaka pēc filejas izgriešanas). Ja kādreiz sakārojas lasi - pērku veselu. 2/3 sagriežu steikos - cepšanai uzreiz, 1/3 iesālu svaigai ēšanai (izgriežu fileju) , galvu un astes galu nogriežu aptuveni ar 1cm gaļas, tos saldētavā līdz labākiem laikiem, kā šodiena!
Tad nu liku laša atgriezumus mazajā katliņā kopā ar
sāli,
diļļu kātiem,
lauru lapu,
pipariem
un 2 citrona šķēlēm.
Lielajā paralēli vārīju buljonu -
2-3 buljona kubiņi,
3 burkāni,
3 kartupeļi,
1 sīpols,
2 pamatīgas saujas rīsu.
Kad buljons un lasis uzvārīts, "atkauloju lasi" un pievienoju laša mīkstumu dārzeņu buljonam. Beru klāt daudz dilles, lieku vāku un ļauju zupai "atpūsties" kādas minūtes 15... Tad ēdam! Rezultāts - brīnišķīga, maiga un dzidra laša zupa, kas garšo pat tiem, kas saka, ka zivju zupas neēd!!!!!!
Un vēl mana jaunā iecienītā AUGĻU MAIZES recepte no grāmatas "Ēdieni kuros ir maz holesterīna"
220g žāvētu augļu (mājās bija aprikozes un rozīnes)
2/3gl pūdercukura (aizvietojām ar 2 ē. k. medus un 2 ē.k. brūnā demerera cukura)
1 1/3 gl vājpiena
1 mazā paciņa valriekstu
1 1/2 gl miltu ar cepamā pulvera piedevu!!!! obligāti
1 1/4 gl kviešu klijas
Mana opcija - 1 šņabja glāzīte ruma (Casino)
Lielā bļodā samaisa sagrieztus žāvētos augļus ar cukuru un pienu. Ar pārtikas plēvi liek nostāvēties uz 1h.
Cepeškrāsni sakarsē 180°C. Klaipa veidni 10x20cm izklāj ar cepamo papīru.
Atliek kādas 7-8 valriekstu pusītes dekorēšanai. Pie augļiem iedrupina valriekstus un iesijā miltus ar cepamā pulvera piedevu. Rūpīgi izmaisa, tad pievieno klijas. Pievieno rumu un vēlreiz kārtīgi izmaisa.
Iegūto masu liek veidnē un dekorē ar valriekstu pusītēm. Krāsnī iekšā un cep ~1h vai līdz maize ir gatava.
Gatavo maizīti izņemu no veidnes un padzesēju uz stiepļu statīva. Kad padzisusi, tad viegli noņemt cepamo papīru. Sanāk tāda sātīga un kēksam līdzīga maizīte. Mani puiši ēd ar glāzi piena....
Tātad - ne vienmēr viss ir tā kā sākumā izskatās.... :)
Un dažreiz tukšs ir arī puspilns... :)
3 komentāri:
Vai Tu nesniedz virtuālas konsultācijas citiem līdzīgā situācijā nonākušiem indivīdiem?:):) Jociņš, protams:) Patiešām apbrīnoju Tavu radošumu pie pustukša ledusskapja atrodoties!
Komiski, nav maizes un ir tikai puslitrs piena, tāpēc ledusskapis skaitās tukšs. :D Ja neskaita - lasi, tomātus, burkānus, kartupeļus, rīsus, vājpienu, cukuru, medu, riekstus utt.
Kā tai drausmīgi vecajā jokā: "Ja mājās nekā nav, ņemam laša fileju..."
Diāna - tieši tā uz to skatās manas ģimenes vīrieši... :) Jo produkti, kas atrodas uz galda, saldētavā vai atvilknē -tie jau neskaitās, bet ledusskapī taču atradās tikai salāti un dilles, sīpols,3 burkāni, atvērta kukurūzas bunža, mango/tomātu čatnijs, 3 gaļas šķēlītes, 1/2l piena un saldēti laša atgriezumi...
Ierakstīt komentāru