svētdiena, 2011. gada 21. augusts

Reciklējam papriku....:)

!! Tā kā bieži nākas šo recepti atkārtot, tagad to vienmēr varēs atrast šeit!
 
6 paprikas...
2 glāzes jeb 1/2 l ūdens
1/2 glāze cukurs
1/2 glāze etiķis 9%
1 ē.k. sāls
2 ē.k. eļļa
2 ķipl. daiviņas
pārējie garšaugi pēc sirds patikas....


ĀTRAI LIETOŠANAI
Katlā uzvāra marinādi no iepriekš minētajām sastāvdaļām, pirms tam sagriezto papriku vēlamajā izmērā un formā ber katlā un vāra mazu brīdi ~2-5 minūtes. Jāskatās, lai nepārvāra, jo tad paprika būs mīksta. Man patīk, ka ir ar kraukšķi. Pilda burciņā, kad atdziest un ledusskapī iekšā. 1 mēnesi noteikti var lietot, par garāku lietošanas periodu nav pieredzes, jo visiem garšo...


UZGLABĀŠANAI
Papriku pilda burkās. Uzvāra marinādi un pārlej paprikai. Liek katlā un pasterizē - es to daru 15 min 80°C. Aizvāko, atdzesē istabas temperatūrā un tad uz pagrabu prom!


DERĪGS PADOMS
Ja pēc ballītes uz šķīvja palicis drusku vairāk paprikas nekā var apēst....
Tad tai var dot "otro iespēju"  - turklāt no šīs darbības iegūstot 2 gala produktus - MARINĒTU PAPRIKU un SALĀTU MĒRCI(to kas paliek, kad paprika izēsta)!!!

1 komentārs:

Laine teica...

Tātad tās divas superīgās burkas bija tevis vestas! Es pati cierējos uz smukajiem bumbierīšiem, bet Kudziņam vēl pāris papriku gabaliņi būs jānotiesā! Paldies, ka atbrauci uz Zaubes mežiņu! Vai man hamburgerīc` ar jānobildē? O! Ja kas, Inesei ir bilde ar to hamburgerīti!