Sākšu ar stāstu - tieši dienu pirms pasākuma iegāju vietējā dārzeņu kioskā, kur onkulītis tikko no mašīnas atnesa mazus mājas bumbierīšus... Ja sāļajā tika iedomāta paprika , tad saldajā - lieliski - bumbieri!
Mājās pārnākot ar 2kg bumbieru - glābējzvans Ievai un lūk, kas mums no tā visa sanāca....
1l ūdens
1kg cukura
1/2 krūze aveņu etiķa (iegādāts Gemosā)
Rozmarīna zariņš (ideja no Ievas)
1 kanēļa stanga (mana opcija)
Uzvārīju katlā ūdeni, kurā drusku apvārīju bumbierus, lai vieglāk nomizot, jo bija tādi stingri... Tad uzvārīju sīrupu - ielaidu tajā papeldēties bumbierus - brītiņu - kamēr nepaliek pārlieku mīksti... Tad visu to burkā iekšā, atdzesēju istabas temperatūrā, nakti pārlaida ledusskapī, no rīta pie Laines prom!
Ja vēlas uzglabāt ziemai, tad gan jāvāra kompotu, šis drīzāk nestāvēšot....
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru