sestdiena, 2011. gada 12. novembris

Gribu. Varu. Ir!

Ilgi nedomājot pieteicos Otrās Elpas labdarības konkursam un esmu sajūsmā! Sākotnēji neiespējamais man kļuva par realitāti ar kuru citādi nekad nebūtu saskārusies. 
Šajā visā sakarā blogs tika nedaudz atstāts vientulīgas ilgās pēc  jaunas ziņas... 

Liels PALDIES!!!!!!!! Irēnai par informāciju un aicinājumu! Otrajai Elpai par iespēju, ideju un par to ka ir! 

!!!Visas lietas būs iespēja iegādāties labdarības izsolē no 21.-25. novembrim!!!!

Par ko tad es te runāju!??????
6. Oktobrī devos uz Otro Elpu izlozēt savu starta komplektu, jo biju pieteikusies konkursam.
Es cītīgi ārdīju, šuvu, spraudu un pārspraudu, zīmēju un līmēju, negulēju un sapņoju līdz no visa šī.....
... tika radītas jaunas praktiskās iespējas.....
Jautrākais sākās, kad bija jāķeras pie šūšanas darbiem, par ko baidījos visvairāk jo šajā kategorijā esmu neprofesionāle no tautas klases......Viss gāja paralēli - šuvu somu, blūze un lampa uz adatām, pārējais prātā... Un šūšana sākās tikai tad ,kad visu biju 20x pārdomājusi. Kļūdas nebija pieļaujamas, jo visi materiāli  unikāli.
Ko iesākt ar žaketi man bija skaidrs gandrīz uzreiz. Bet kā!?
DGS veikalā ļoti veiksmīgi piemeklēju 2 vienādas jostas - lencei un kabatu aizdarēm. Tika saglabāta oriģinālā žaketes odere. Papildus iegādāts rāvējslēdzējs. 
Somas pamatni pastiprināju ar sev pieejamu plastikas materiālu. 
Nezinu, vai vēl ko tādu varēšu atkārtot, bet ļoti gribētu sev šādu somu uzdāvināt Ziemassvētkos.... Būs vien jāmēģina vēlreiz!
Šis bija viens no cietākajiem riekstiņiem auduma faktūras, struktūras un raksta dēļ. Lai nu kā - risinājums tika rasts, dodot pidžambiskēm otro iespēju blūzes veidolā. Tika atārdītas bikšu staras, piegriezti vienādi roku riņķi un maliņas nošūtas ar līdzīgas krāsas slīpā diega lenti. Var valkāt dažādi.
Un tad šī sarkanā kaklasaite, kas mani vienkārši tracināja, līdz kādā dienā sāku meklēt tai līdzības.... Gara suņa mēle.... bla bla bla.... Un telefoniskā prāta vetrā ar Agu tā pārvērtās papagaiļa astē... Šeit man prātā nāk padomju laika multenīte, kur pitonu mērīja papagaiļos... Tagad mērīsies bērni!
Otrā kaklasaite tika noīsināta no platā gala. Piegriezta jautra, koša odere. Piešūts ezis. Ievilkta, piešūta aukliņa. Pārlocīta uz pusēm un nošūta. 
Turpmāk kalpos kā elegants telefona maciņš ar priekšējo kabatiņu vizītkartei, caurlaidei vai bankas kartei... :)
Šis savukārt - tehniski vissarežģītākais darbs. Izmantota žaketes aizdare un balts vīriešu krekls, lai iedzīvinātu nomīļotu lampas kupolu....
Patīkama jauna iepazīšanās ar auduma līmi - noteikti varu ieteikt!!! Iegādajos Abakhan veikalā baltā tūbiņā ar lielu sarkanu korķi "Crafts Factory - Fabric glue" 118ml, maksāja - 2,22Ls. Tāda kā bieza PVA līme. Attaisnoja visas manas cerības maliņu aplīmēšanā, jo ar šūšanas metodi te nekas nav iespējams metāla karkasa dēļ. Tajā pašā reizē veiksmīgais neplānotais pirkums - nocenota ādas imitācijas lenta 0,10Ls/m , ko veiksmīgi izmantoju kupola dekorēšanā.
Agai -PALDIES!, ka piedalījās manā projektā ar stiprinājumu un vadu, jo agrākais stāvlampas stiprinājums bērnu iedarbības rezultātā uz pielietojumu vairs nepretendē....
 Tāds lūk ir mans pieteikums!
Novēlu ikvienai/-am no jums - uzdrīkstēties! 
Gandarījums par paveikto - tā ir lieliskākā no sajūtam, ja izvēlētais mērķis saskan ar paša pārliecību!
Veiksmi!

6 komentāri:

Laine teica...

WOW!!!!!!!!!!! Esmu ļoti pārsteigta! Gan par to, cik pedantiski un interesanti risinājumi tev izbiruši no ideju apcirkņiem un cik smuki rezultāti, bet arī par to, cik liels izrādījies tev ielozētais materiālu devums!!! :DDD Pēc 15-tā uzrakstīšu par savu darbiņu un materiālim... Uh - bija ko pasvīst... Taču beigās izrafinēju visu līdz maksimāli vienkāršakajam variantam...
Tu noteikti esi pelnījusi kādu balvu - es jau tagad saku! :)

Inese teica...

man, godīgi sakot, pat vārdu trūkst - tāds daudzums un tik dažādas idejas realizētas!!! SUPER!
Šķiet, ka mans favorīts ir papagaiļa aste - lai arī pašas bērniem nevienam tāda aksesuāra istabā nav bijis un nu jau arī vairs nebūs, bet ideja ir lieliska un izpildījums fantastisks!

Irēna teica...

Tā kā neesmu žūrijā:):) , teikšu godīgi- vakar redzēju un man ĻOTI patika visas idejas un izpildījums!!!

Aija Elliņa teica...

Darbiņi ir unikāli un kolosāli, man arī bija tā laime tos vakar redzēt! Santa, Tu esi īsts malacis, vienreizēja rokdarbniece un radoša māksliniece un vispār vārdu trūkst! :) Paldies!

Inese teica...

Man kā "nerokdarbniecei" patīk paklejot pa blogiem un apbrīnot meiteņu radītos brīnumdarbus!! Šoreiz uz mirkli apstājos pie taviem fantastiskajiem darbiņiem!!
Un gribas teikt tā vnk SUPER!!!:):)

Liki teica...

Mjā, nopietni esi padarbojusies! Ļoti jaukas idejas realizētas.
Man, tāpat kā Inesei, patīk auguma mērītājs.