ceturtdiena, 2011. gada 22. septembris

Varavīksnes kurmīši...

Īpašais mammas roku Laines pasūtījums.... Atradām vidējo aritmētisko, lai pieskaņotu kurmīšus bērnu zeķēm... :) Paldies, Laine, par šo ideju!
 
Prieks darboties!

4 komentāri:

Inese teica...

kādi skaisti darbiņi!!!

Inese teica...

Šodien veikalā lielais puika izteica vēlmi, ka viņš kaut ko šitādu labprāt lietotu ziemā... Tā kā šalli apviņķelēt ap kaklu viņu nav iespējams pierunāt, gribas šitādu uzadīt - vai vari īsumā mazliet izstāstīt, kā tas top, lūdzu, lūdzu...

santini teica...

Nu tad stāstu! Ada tā kā zeķi ar 4 adatām - ada valnīti 16,20,24 acis uz katras adatas, atkarībā no nepieciešamā izmēra un arī dzijas resnuma... Normālai dzijai, ne tievai ne resnai... 16 bebīšiem(līdz 2g.), 20 no 2-padsmit gadi... 24 - pieaugušiem.
Ada valnīti 2 labiski, 2 kreiliski.
(ja ada 1 un 1, tad valnītis ātri izstaipās, bet tiem jābūt elastīgam lai pieguļ pie kakla).
Kad valnītis uzadīts vēlamajā izmērā un garumā izada vienu rindu tikai labiski. Tālāk sekojoši... Uz katras adatas pēc pirmās un pirms pēdējās actiņas uzmet gaisa cilpiņu.
Tā ar visām 4 adatām... Kad aplis apiets, nākošo apli vienkārši izada, un tā katrā otrajā rindā pieņem, nākošo atkal izada.
Nobeigumu taisu šādi, kad nonāku līdz pleciņiem - divas pretējās adatas noraucu, pārējās 2 pretējās turpinu adīt, katru pēc kārtas. Saadot pirmās 2 actiņas un pēdējās 2, katrā vai katrā otrajā rindā... Šiem kurmīšiem ir katrā otrajā, ja katrā, tad priekšiņa sanāk īsāka.
Ceru, ka mans apraksts noderēs un kurmītis izdosies!

Inese teica...

Liels, liels paldies - es tak būtu sākusi mocīties no otra gala :D
Kad pieķeršos pie darbiņa, vēlreiz šo būs jāizlasa, pagaidām liekas, ka viss ir skaidrs :)
Mans lielais bērns ir patiešām liels, baidos, ka vajadzēs jau pieaugušā versiju adīt :)