piektdiena, 2012. gada 29. jūnijs

Palīgo, palīgo....

Ieraksts īpaši tiem, kas sailgojušies pēc kādas bildes manā bloglandē... :)

Šogad bijām līgotaji Jāņa ielā - ģimenes lokā....
Mammīte, kā vienmēr bija pacentusies, lai pārsteigtu savus līgotajus ar kičīgām un košām saktam, kuru neatļāvos noņemt arī Jāņu dienā, kā man tā patika!!!! 
Bija kāds jaunatklājums - iesaku pamēģināt šo brīnišķīgo garšu kombināciju - zemenes + zaļais pesto siers!!!!
Es uzstājos ar bagatīgām, sātīgām zivju uzkodām, no visa tālāk minetā man iznāca 2 šādas plates, no katra veida 24gab. (naudiņā parēķināju ~8Ls, tas ir ~0,11Ls/gab.) !!!Gan Bei, līdzīgas uzkodas piedavā 0,50-0,65Ls/gab.!!!..... Ak, cik es ekonomiska! :):):)
  Izteikts līderis - kā labakā tika novērtēta šī uzkoda - olu krēms (3olas, majo un nedaudz filadelfija, kas palika no laša uzkodas), Viči sarkanā siļķe (1 iepakojums), dekoram - kapers un dille.
Otrais labākais - Klasiskā siļķe (Viči, 1 mazais iepakojums), Daugavas siera bumbas ar zaļumiem (mazais iepakojums), Olīve (ITLV 1 bundžiņa)
Man un visiem par brīnumu laša uzkoda - lasis(200g),1 mazais gurķis un filadelfijas siers(1/2 no iepakojuma) - šķita visparastākā kombinācija -  nothing special.... Bet tomēr skaisti un garšīgi!
 Maizīti iegadājos Stockman veikalā, vienu iepakojumu apaļo un vienu kantaino. Zinu, ka ir arī SKY un Rimi veikalos, bet nedaudz dārgak. 
Kulināras izvirtības turpinās!

piektdiena, 2012. gada 22. jūnijs

Sacepums - pīrāgs ar kartupeļiem, vistas fileju un spinātiem....

Ledusskapī trīs svaigas vistas filejas, bet apnikuši visi mūsu ierastie veidi, kā tās pagatavot... 
Stundu stāvu domādama un tad - IR! Sacepums - pīrāgs ar kartupeļiem, vistas fileju un spinātiem.

Darīju tā: 
Nelielā daudzumā sviesta apcepu spinātu lapas. Atliku malā. 
Tad vistas filejas sagriezu strēmelēs un viegli apcepu, tik tā lai nav jēla, bet tomēr sulīga. Garšvielas - sāls, pipari un timiāns... 
Nomizoju 6-8 kartupeļus - atkarīgs no izmēra, griezu plānās šķēlēs un pusi kārtoju apaļā cepamtrauka dibenā. 
Tad pieliku spinātus pie vistas, nedaudz sajaucu un kārtoju uz kartupeļiem. 
Pārbēru ar rīvētu Gouda sieru.
Ņēmu bļodu - sakūlu 2 olas ar pienu un 2 ē.k. pesto. Pārlēju gatavo kārtojumu ar 2/3 iegūtā olu kulteņa.
Rozetē skaisti kārtoju atlikušo pusi kartupeļu šķēlīšu, pārkaisīju ar sieru un pārlēju ar atlikušo olu kulteni. 
Cepeškrāsnī uz 180°C, cepu aptuveni 1h līdz kartupeļi viegli pārkniebjami. 
Ļoti gardas vakariņas un otrā dienā pusdienas, jo pīrāgs bija tik sātīgs, ka visi 5 knapi pusē tikām... 



trešdiena, 2012. gada 13. jūnijs

Spinātu pankūku lazanja....

Sapriecājos, kad vakar secināju, ka mana lielākā panna atbilst apaļā cepamā trauka diametram!
Maltā gaļa ir, siers ir, tomāti savā sulā arī...
Hei! 
Jāgatavo Garfīlda mīļākais ēdiens - LAZANJA!
Zinu, ka plāksnes nav, bet sen atpakaļ LIDO ēdu pankūku lazanju...
 Apsolīju toreiz Robim - vecākajam dēlam - tādu pagatavot! 
Gatavoju plāno pankūku mīklu no 3 olām, miltiem un ūdens, kad pēkšņi atminējos par iepriekšējā dienā iegādātajiem spinātiem!!!! Apcepu sviestiņā, sablenderēju un mīklai klāt.... Kas tā bija par garšīgu un skaistu pankūku, ko mēs pagaršojām!!!! Kopā tādas mums sanāca 6 (­Ø28cm) Noteikti uzcepsim tādas ar sāļu biezpiena vai siera pildījumu citā reizē!
Pildījums lazanjai samērā klasisks, tik ar labi daudz siera.... 
Vēl es taisītu ar veģetāru - dārzeņu pildījumu...
Sen nebiju pagatavojusi ko tiiiiik - mutē kūstošu.... 
Tiešām gardi!!!!

svētdiena, 2012. gada 10. jūnijs

Apelsīns un dzērvene - gaļas marinādei....

Laiks, beidzot lutina un grilla sezona ir atkalatsākusies arī mūsu Omes dārziņā. 
Ceturtdienas rītā apciemojām savu gaļas bodi un sagadijās nopirkt vienu lielāku marinējamu cūkgaļas gabalu. 
Čiki - briki....
... 2  draudzīgi apelsīni, kas gozējas lielajā šķīvī, sena kastīte lielogu dzērveņu, kas no ziemas sezonas aizslēpusies ledusskapja kastē gaidot savu "lielo iznācienu"
 + ķiploki, sīpoli, cukurs, sāls un garšvielas cūkgaļai, drusciņa čillītis ...
..... un super duper marināde gatava!!!! 
Arī tā var!!!